Eğitimin nesli ve geliştirilmesinde, eğitimin farkındalığı ve unsurları

1. Eğitimi bilmek
(1) Eğitim kavramı
1. Kaynak
Ülkemizde, “eğitim” teriminin genellikle “Mencius, Teslimat” da ortaya çıktığına inanılmaktadır: “Eğitim dünyada ve yetenekler ve Sanle’de de eğitiliyor.””Öğretim” ve “eğitim” kelimeleri ilk başta kelimeyi birleştirmedi, ancak kendi anlamları vardı.Doğu Han Hanedanlığı’nda Xu Shen, “Kelimelerden bahsetmek”: “Öğretme, Yaptığınızı Yapma ve Altın Etkisi”, “Eğitim, iyilik yapmak için oğulları benimsedi.”
2. Eğitimin Tanımı
Geniş anlamda eğitim, insanların bilgi ve becerilerini geliştirmek, insanların zekasını ve fiziksel gücünü geliştirmek ve insanların sosyal eğitim, okul eğitimi ve aile eğitimi de dahil olmak üzere ideolojik ve ahlaki faaliyetlerini etkilemek için aktivitelerini ve becerilerini ifade eder.Organizasyonsuz, dağınık veya organize ve sistematik olabilir.Dar eğitim esas olarak okul eğitimine atıfta bulunur, yani eğitimciler, bazı sosyal gereksinimlere dayanarak eğitimli kişilerin fiziksel ve zihinsellerini etkiler ve eğitimli insanların fiziksel ve zihinselleri üzerindeki etkilerini organize eder ve onları değişimlere doğru ilerlemeye teşvik eder. beklenen yön.Eğitim ve dar eğitim arasındaki en temel fark, eğitimin planlanıp planlanmadığıdır.
İkincisi, eğitimin unsurları
(1) Eğitimci
Eğitimciler, eğitimli insanların bilgi, beceri, fikirler ve ahlak açısından etkisi üzerinde bir etki yaratan insanlara atıfta bulunurlar.Okul öğretmenleri, eğitim programları, ders kitapları tasarımcıları, editörler, eğitim yöneticileri ve diğer eğitim faaliyetlerinin diğer personeli dahil.Eğitimciler eğitim faaliyetlerinin organizatörleri ve liderleridir. insanlar, beklendiği gibi yap.Bu nedenle, öğretmenler eğitim faaliyetlerinde baskın bir rol oynamaktadır.
(2) öğrenci olarak da bilinen eğitimli kişi
Eğitimli kişi, eğitimin nesnesi ve öğrenmenin ana organıdır.Sadece her düzeyde çeşitli okullarda eğitim gören çocuklar, gençler ve gençler ve çeşitli eğitim biçimlerinde yetişkin öğrenciler değil.
(3) Eğitim aracı olarak da bilinen eğitim etkisi
Eğitim etkisi, eğitim faaliyetlerinde eğitimcilerin, bilgi biçimi, bilgi seçimi, iletim ve geri bildirim şekli ve biçim ve içerik birliği de dahil olmak üzere bilgi içeriği de dahil olmak üzere eğitimci hakkında tüm bilgiler üzerinde hareket etmeleridir.İçerik açısından, eğitimin etkisi esas olarak eğitimsel materyaller veya ders kitaplarıdır;
Üçüncüsü, eğitim özellikleri
(1) Eğitimin temel özelliği
Eğitim, sosyal faaliyetleri geliştirmek için bir hedeftir.Amacı, insanların gelişimini etkilemek ve teşvik etmek ve pratik farkındalık ve pratik yetenek duygusu geliştirmektir.Bu, diğer fenomenlerden farklı olan ve eğitimin temel niteliği, yani öngörülen nitel olan temel özelliğidir.
İnsan ve hayvan eğitimi faaliyetleri arasında önemli bir fark vardır, çünkü insan eğitimi sosyaldir ve bu amaçlı ve bilinçli olarak aktaran bir sosyal deneyimdir.
(2) Eğitimin sosyal özellikleri
1. Eğitim ebedi
Eğitim, insanların eşsiz bir sosyal fenomenidir ve ebedi bir kategoridir.İnsanlar var olduğu sürece eğitim var.
2. Eğitim tarihidir
Eğitim, farklı toplumun veya aynı toplumun farklı tarihsel aşamalarında, eğitimin doğası, amacı.Sosyal doğa, sistem, amaç, içerik, yöntem ve öğretim yöntemleri, üretken güçlerin geliştirilmesi ve sosyal formların evrimi ile buna göre geliştirilmelidir.Tarihi eğitim yoğunluğu, zamanların ve sınıfın iki yönüne yansır.
(1) kez
Eğitim yaşı esas olarak farklı zamanlarda üretkenliğin geliştirilmesi ile eğitimin gelişimini ifade eder, böylece farklı zamanlarda eğitim farklı özelliklere sahiptir.Aynı dönemin eğitiminin ortak özellikleri vardır.
(2) Aşama
Sınıf toplumunda, siyasette baskın bir konuma sahip sınıf, her zaman eğitim liderliğini sıkıca kavramakta ve bunu yönetici sınıf fikrini yaymak için kullanır.Belirli bir sınıf tarafından belirli bir eğitim tepkisi gereklidir.
3. Eğitim nispeten bağımsızdır
Eğitimin göreceli bağımsızlığı, eğitimin kendi yasalarına sahip olduğu ve siyasi ve ekonomik sistem ve üretkenlikte yetenekli bir rolü olduğu anlamına gelir.Eğitimin nispeten bağımsız tezahürleri özellikle şu şekilde kendini gösterir:
(1) Eğitimin sosyal etkiler üzerinde enerjisi vardır
Eğitim sadece toplum tarafından kısıtlanmış ve öngörülür, aynı zamanda değişiklikler, rehberlik ve eğitim.
(2) Eğitim kendi kalitesinin öngörülmesine sahiptir
Eğitim, kendi kalitesi olarak öngörülen, yani eğitim, insanları geliştirme amacı olan bir sosyal faaliyettir.Bu, eğitim ve diğer sosyal fenomenler arasındaki temel farktır.İnsani gelişme yasaları ve sosyal gelişim yasaları homojen değildir, ancak kendi özgüllüğü vardır.
(3) Eğitim tarihi mirastır
Eğitim, sosyal malzeme koşullarından ayrılamaz ve aynı zamanda önceki eğitimden bir ilişkisi vardır. farklı etnik grupların eğitimi farklı gelenekler ve özellikler gösterecektir.
(4) Eğitim diğer sosyal ideolojiden etkilenmelidir
Siyasi ve ekonomik sistem ve verimlilik düzeyi tarafından kısıtlanmanın yanı sıra, üst binalardaki diğer ideolojik formlarla yakından ilişkilidir.
(5) Eğitim ve sosyal ve ekonomik kalkınma dengesizliği
Siyasi ve ekonomik kalkınmanın gelişimini engellemede veya teşvik etmede rol oynayacak olan politik ekonomik kalkınmanın geriye veya ileri düzey seviyesi ile kendini gösterir.
Rapor/Geribildirim

You May Also Like

More From Author